De zomer komt eraan en graag zitten we dan lekker in ons vel, zowel letterlijk als figuurlijk. Qua lichaam hoeft het misschien niet Victoria’s Secret catwalkproof te zijn (want, hoe ongezellig!), maar net dat kerstkilootje te veel voelt vaak toch wat minder fijn wanneer we het niet meer kunnen verbergen. Daarnaast hebben de donkere en koude winterse dagen er nu ook niet bepaald voor gezorgd dat onze huid zo lekker straalt noch dat we ons mentaal topfit voelen. Het voorjaar vraagt vaak om een boost voor body & mind, maar hoe pakken we dat dan aan?

Zo kwam mij tijdens een beauty behandeling bij Evelien de Laviesage detox ter ore. Een detox die belooft bovenstaande problemen aan te pakken. Klinkt fantastisch niet? Maar klopt het ook echt? Ik ben zelf namelijk totaal van het ‘eerst zien dan geloven’. Daarnaast ben ik normaliter geen grote fan van detoxkuren vanwege vele redenen waaronder een gevaar voor het jojo-effect. Deze detox ‘du moment’ vond ik door de uitleg van Evelien toch het testen waard!

Aangezien ik net moeder ben geworden en borstvoeding geef was het voor mij (nog) niet mogelijk deze detox uit te proberen, maar mijn zusje Romy was graag mijn proefkonijn en ronde onlangs de 11-daagse kuur af. Hieronder deelt zij haar ervaring!

De detox

Het laviesage ‘cleanse & revitalise’ detox programma wordt als een mild en aangenaam detox programma gepresenteerd. Door de in de praktijk beproefde en uitgebalanceerde opzet ontgift je je lichaam binnen 11 dagen en brengt het weer terug in balans. Als we de omschrijving moeten geloven geeft het als resultaat: een verbeterde voedingsopname, een optimale spijsvertering, een snellere vetverbranding, een betere doorbloeding en een mooie, goed gehydrateerde en gezonde huid. Na het lezen van al deze beloftes was ik dan ook zeer benieuwd naar wat het cleanse and revitalise programma voor mij zou doen. Ik begon mijn detox met een afspraak met Evelien, van Residence de Beaute. Samen met Evelien heb ik het programma doorgenomen. Daarnaast hebben we mijn gewicht genoteerd en foto’s gemaakt van mijn huid, en de huidschade die ik door de jaren heen opgelopen heb. Met het cleanse and revitalise pakket in de hand ben ik vol goede moed naar huis gegaan.

Het pakket bestaat uit een aantal onderdelen. Er zit een gedetailleerde handleiding in over het programma, met uitleg over de 3 fasen en een planning voor de recepten en supplementen die je per dag tot je dient te nemen. In het pakket zit verder nog een handige boodschappenlijst, een supplementenspecificatie en 6 soorten voedingssupplementen in de vorm van tabletten, capsules en poeders.

LaViesage GZND detox 2

Het cleanse & revitalise programma is opgedeeld in 3 fasen:

  1. Voorbereidingsfase (2 dagen)
    De voorbereidingsfase zou ervoor moeten zorgen dat je tijdens de cleanse fase weinig hoofdpijn, duizeligheid en stemmingswisselingen ervaart.
  2. Cleansefase (7 dagen)
    De Cleansefase stimuleert het ontgiften van de galblaas en lever, reinigt je nieren en je bloed en bevordert de doorbloeding en de lymfecirculatie. De supplementen en de afgestemde voeding maken afvalstoffen in de dunne en dikke darm los en voert deze af. De organen en weefsels worden tegen vrijkomende afvalstoffen beschermt door vitamine B, C en E, calcium, magnesium en zink zodat het lichaam de afvalstoffen efficiënt en snel kan afvoeren.
  3. Revitalisefase (2 dagen)
    De Revitalisefase zorgt ervoor dat het lichaam weer wordt voorbereid op het opnemen van zwaardere voeding.

Mijn ervaring

Ik ben met een zeer positieve instelling begonnen aan het programma. Mijn hoofddoel voor dit detox programma was een paar kilo afvallen, die paar kilo’s die je er zelf door middel van gezond eten niet vanaf krijgt. Daarnaast was ik erg benieuwd hoe ik mij zou voelen en wat het voor mijn huid zou doen. Zoals eerder benoemd zouden de supplementen ervoor moeten zorgen dat er nooit een honger gevoel optreedt en je geen last krijgt van onder andere hoofdpijn, duizeligheid en stemmingswisselingen. Zelf heb ik nooit last van stemmingswisselingen en ik heb deze dan ook niet tijdens het 11 daags detox programma ervaren. De eerste dag had ik een licht zeurende hoofdpijn, maar deze was eigenlijk zo minimaal dat ik er zelfs over twijfel om hem hier te benoemen. Ondanks dat er belooft wordt dat je geen hongergevoel zult krijgen door de supplementen, heb ik dit wel gehad. Ik heb zo goed als iedere dag wel een moment gehad waarop ik simpelweg echt honger had. Ondanks dat een hongergevoel niet bepaald hoog scoort in mijn ‘comfort-lijstje’ vond ik ook dit iets waar je je overheen kunt zetten. want je bent nu eenmaal begonnen aan een detox. Ik heb dan ook tijdens deze 11 dagen op geen enkel moment een kleine versnapering tot me genomen. Ik heb dit niet gedaan omdat ik tegenover mezelf helemaal duidelijk wilde hebben wat deze detox maximaal voor mij kon doen en ik wilde dan ook niet het hele proces verstoren door toch een keer iets tot me te nemen wat niet in de uitgebalanceerde planning stond.

[blockquote author=”” pull=”normal”]Ik ben afgenomen qua gewicht en ook mijn huid is er flink op vooruit gegaan[/blockquote]

Naarmate de dagen vorderde merkte ik dat ik in gewicht af begon te nemen en dat mijn huid er ook zeker op vooruit ging. De dag beginnen zonder koffie was de eerste dagen ontzettend lastig, dit zal er ook mee te maken hebben dat ik normaal gesproken ‘s ochtends mijn ogen open doe en mezelf al lekker kan maken met het feit dat ik nog even een ‘me – momentje’ ga hebben en rustig mijn koffietje ga drinken. Echter merkte ik na de 5e dag dat ik me ’s ochtend even energiek voelde zonder mijn ochtend koffietje. Wel kreeg ik zo nu en dan overdag een moment waarop ik me wel eens futloos voelde, maar ach, nadat je langzaam maar zeker ook alle positieve veranderingen opmerkt bij jezelf kunnen die kleine ‘mindere’ momentjes je gestolen worden. Hetgeen ik zelf als aller zwaarste heb ervaren van deze detox was het sociale aspecten er omheen. Ik zelf ben iemand die altijd afspraken heeft om samen te eten of lunchen. Dit zit er echter tijdens deze 11 dagen absoluut niet in. Aangezien je je specifiek moet houden aan de recepten kun je ook niet gewoon aansluiten bij vrienden en een salade bestellen. Dit vond ik dan ook met momenten erg zwaar, maar ook hier hielden de positieve veranderingen mij op de been.

Na het succesvol afronden van de detox heb ik weer een afspraak gehad met Evelien bij Residence de Beaute om de resultaten te bekijken, en deze waren er zeker. Ik ben een aantal kilo’s kwijt en ook mijn huid is er flink op vooruit gegaan. Inmiddels ben ik alweer twee weken klaar met de detox en ik kan ook niet spreken van een jojo effect. Ik heb na de detox rustig opgebouwd en hanteer nu een normaal eetpatroon. Ik begon de ochtend niet met een big mac, maar ik eet wel gewoon brood en hier en daar een pasta en ben hier niet door bijgekomen. Al met al ben ik dus zeer tevreden over de detox en ik raad hem zeker aan!

Meer info? http://www.residencedebeaute.nl/webshop/laviesage/cleanse-revitalise-kit/