your daily expert guide to health, wealth and happiness

De zomer betekent: ‘It’s me time!’

De zomer betekent: ‘It’s me time!’

Heerlijk hoor, het hectische leven gaat even in een lagere stand.

Dagen om te doen waar je zin in hebt, een beetje uitslapen en ook eens tijd om een heerlijke gezonde lunch te maken. ’s Middags eindelijk eens aan die stapel tijdschriften beginnen onder het genot van een potje thee of een glaasje wijn; ‘s avonds barbecueën met vrienden en genieten van de late zonsondergang.

Voor dat gevoel hoef je niet van huis weg. Dit doe je lekker thuis. Natuurlijk reizen we allemaal graag maar het gevoel even vrij te zijn kun ook voor jezelf creëren.  Een kwestie van gewoon doen en niet uitstellen, Now is The Moment! Koop ook een paar zomerse make-up producten en laat je gebruikelijke make-up even in de la liggen tot het najaar. Als je toch naar verre oorden vertrekt, gebruik dan mijn adviezen om goed voorbereid te zijn. Dat is dan dubbele winst!

Begin om je huid te scrubben met een goed product dat je huid niet beschadigt. Afhankelijk van je huidtype en het soort scrub moet je dit niet vaker dan 1 keer per week doen. Breng daarna een voedend masker aan en verzorg je huid in de zomer vooral met een sterk hydraterend product. Neem een crème of fluïde met een heerlijke lichte textuur voor overdag. Bewaar je vollere crème voor de winter, want in combinatie een hogere temperatuur voelt dat niet prettig aan.

Om mooi en gelijkmatig bruin te worden gebruik je een goede zonbescherming met een SPF van tenminste factor 30. Wen je huid gelijkmatig aan de zon en zoek op tijd de schaduw op. Je wordt mooier en gelijkmatiger bruin en je zonnige teint gaat ook veel langer mee. Zorg dat je nooit echt verbrand, want  die schade is onherstelbaar en maakt dat je er sneller ouder uitziet. Denk eraan om het aanbrengen te herhalen want na enkele uren is de SPF uitgewerkt.

Voor cocktailtijd in een Beach club of op een stadsterras zijn er erg mooie decoratieve make-up producten die een zongebruinde huid nog meer laten stralen zonder haar te belasten. Mijn advies is: gebruik een goede creamblush. Die kun je ook als lipstick en als oogschaduw gebruiken! Neem een CC primer om je huid te egaliseren en te matteren. Dan nog wat mascara en je bent klaar. Houd je look vooral simpel, het moet allemaal natuurlijk lijken. Denk eraan: ‘less is more’! Een te zwaar opgemaakt gezicht in een situatie waar het warm en licht is en iedereen luchtige kleding draagt past minder goed.
Pas in deze tijd ook je leefstijl, verzorging en make-up aan, om zo de ontspannen sfeer van de zomer te ervaren. Maak tijd om te genieten nu het kan!

Voor mijzelf staat deze zomer in het teken van een grote zakelijke verandering en gebruik ik de vakantiesluiting om te verhuizen naar mijn nieuwe locatie in Ulvenhout (Breda). Geen rust maar actie dus! In 3 weken dat Résidence de Beauté gesloten is leggen we de laatste hand aan de inrichting van mijn nieuwe zaak. Straks hebben we speciale ruimtes voor specifieke behandelingen, alles helemaal in een stijl en sfeer die bij mijn instituut passen. Het is voor mij echt een ultieme droom die nu echt waarheid wordt. Mijn ‘ME Time’ komt nog wel! Ik ben zo gelukkig om een enthousiast team van creatieve top-ontwerpers aan mijn zijde te hebben die mijn specifieke wensen vormgeven. En het wordt zó mooi, daar krijg ik enorm veel energie van!
Close