Waarschijnlijk herkent iedereen die met regelmaat zijn of haar bedrijf promoot op Instagram het volgende dilemma: “wat moet ik nu weer plaatsen op Instagram?” Het is belangrijk om creatief te zijn met jouw content. Met het gebruik van een contentkalender is stap 1 voor wat betreft gemak, al gemaakt. Deze contentkalender kun je maandelijks gebruiken als je je posts inplant op Instagram. Onderstaand 3 tips voor Instagram content.

tip 1: Stel jezelf voor

De eerste tip is wellicht meteen ook de gemakkelijkste. Stel jezelf met regelmaat voor aan je volgers. Jouw volgers vinden het fijn om zich met jouw te kunnen identificeren. Vertel hen niet alleen wie je bent als ondernemer maar vergeet ook niet jezelf voor te stellen als persoon. Laat je volgers delen in de dingen die jouw bezig houden zodat zij zich verbonden voelen met je. Vertel hen waar je mee bezig bent, waarover je nadenkt, waar je mee worstelt. Laat hen ook delen in de manier waarop je jouw “struggles” oplost, hoe je dingen verwerkt. Hier kunnen je volgers inspiratie uit halen!

tip 2: Deel je favoriete training / boek / podcast.

Laat je volgers meedelen in dingen waar jij blij van wordt. Dat geweldige boek wat je gisterenavond in bed in 1 ruk hebt uitgelezen. Of die geweldige podcast die je iedere dag luistert in de auto of de trein op weg naar je werk. Of wat dacht je van die training van vorige week. Die onine training die je in een week tijd al zoveel groei heeft gebracht. Noem de titel van je boek, noem de podcast of noem het bedrijf waar je de training volgde. Vergeet bij die laatste ook niet het bedrijf te taggen. Jullie hebben hier allebei voordeel van, het geeft jullie beiden meer bereik! Tip, sluit je post af met een vraag zoals: “Welk boek heb jij in 1 ruk uitgelezen?” Hierop kunnen jouw volgers reageren. Geef ook een reactie terug aan je volgers. Als iemand de moeite neemt om een reactie achter te laten bij jouw posts dan mag je dat zien als een cadeautje. Beloon diegene dan ook met een antwoord.

tip 3: Hoe ziet jouw week eruit?

Mensen die jouw volgen vinden het fijn om mee te “delen” in jouw agenda. Laat hen weten wat je deze week allemaal op je agenda hebt staan. Heb je een afspraak met een belangrijke (nieuwe) klant of ga je aan je website werken, maak je volgers nieuwsgierig.

tip 4: Plaats een review.

Het plaatsen van een review van een tevreden klant is altijd goed. Zorg ervoor dat je volgers kunnen zien welke mensen er zo super tevreden zijn over jouw werk. Om te voorkomen dat je volgers kunnen denken dat je de review zelf hebt geschreven kun je je tevreden klant in je review taggen. Dit zorgt voor extra geloofwaardigheid.

tip 5: Denk ook aan….

Zorg voor interactie met jouw doelgroep. Social media heet niet voor niets Social! Dit kun je bijvoorbeeld doen door elke post op jouw feed af te sluiten met een open vraag. Hiermee maak je niet alleen het algoritme van Instagram erg gelukkig, maar ook je volgers.

Lees meer: meer omzet uit jouw Instagram https://www.deondernemendevrouw.nl/boek-training/

Lees meer: kan ik nu nog met Instagram beginnen? https://gzndenzo.nl/ben-jij-te-laat-voor-de-instagram-trein/