instagram

De cijfers liegen er niet om. Facebook is nog steeds het allergrootste social media platform in Nederland. Oké what’s app is iets groter maar is dit wel een social media platform? Een nieuwkomer in de lijst is Pinterest dat snel de wereld verovert. Maar de allergrootste groeier afgelopen maanden was Instagram. Als je nu niet instapt op de trein met bestemming Instagram dan ben je echt te laat om hier resultaat uit te halen. Onderstaand een aantal tips om te groeien op Instagram. 

#tip 1: je bio

Hier begint het allemaal mee net zoals je een avondje op stap gaat en je flirt met een onbekende. Zo werkt Instagram ook. Je hebt indruk gemaakt bij iemand en diegene wil wat meer over jou te weten komen. Deze persoon bekijkt jouw bio en je feed. Als deze allebei heel erg indrukwekkend zijn dan kan iemand misschien een paar nachten niet slapen van jou;-) Iemand gaat verliefd op je worden. Je wordt gek op elkaar en dan ga je echt van elkaar houden. De weg is nu vrij om een product of dienst aan elkaar te verkopen. 

#tip 2: nep accounts

Je ziet vast wel eens een nieuwe volger uit Rusland voorbij komen of uit Chili. Of een bedrijf dat heel veel volgers heeft en maar 3 posts. Grote kans dat het een nep account is. Deze accounts. kun je het beste verwijderen. Loop alle volgers van je account door. Reserveer hiervoor gewoon een paar uur in je agenda. Daarna houd je het gewoon dagelijks bij. Je kijkt wie je nieuwe volger is en denk je dat deze volger nooit jouw klant zal gaan worden, blokkeer deze dan. Ik weet het heel zuur is als je jaren lang volgers hebt gespaard. Maar Instagram gaat je echt belonen met meer bereik als je deze accounts blokkeert.

#tip 3: actie vs reactie

Open dagelijks je Instagram app op je telefoon en scroll door je feed (tijdlijn). Geef bij minstens 10 foto’s een like en een reactie. Stel bij de reactie een open vraag en toon oprechte interesse. Dat vindt Instagram fijn. 

#tip 4: hashtags in je stories

Plaats jij al stories? Dan ben je heel goed bezig want op deze manier kun je jouw volgers een kijkje gunnen in jouw bestaan. Ze leren je zo echt beter kennen. Ik krijg bijna al mijn klanten door de stories die ik plaats. Plaats elke dag 5 foto’s in je stories en zet in 2 daarvan een #. Wissel de # regelmatig af zodat je over een paar weken weet, welke # het beste scoort. l

# tip 4: appen via Instagram

Wil jij een goede vriendin of relatie een appje sturen? Probeer jezelf aan te wennen om dit via de PB-functie van Insta te doen. Instagram zal je belonen met meer bereik als jij deze functie gebruikt op hun platform. 

Lees meer: trainingen om meer resultaat uit jouw Instagram te halen. Klik hier