Home / Carrière / Bereik verhogen op Instagram: 4 tips

Bereik verhogen op Instagram: 4 tips

Social media is in de huidige tijd niet meer weg te denken. Zeker niet voor ondernemers. Zo is Instagram, met zijn 1.3 miljard gebruikers, op dit moment het grootste maar ook het snelst groeiende platform. Ik geef je 4 tips waarmee jij je bereik gaat verhogen Instagram.

Wie zitten er op Instagram?

De gebruikers van Instagram zijn hoofdzakelijk vrouwen. Maar liefst 3 keer zoveel dan dat mannen Instagram gebruiken. Gebruikers kopen minimaal 4 keer per jaar iets via het Instagram platform. Daarom is dit ongelofelijk snel groeiende platform uitermate geschikt om je omzet te verhogen. Maar hoe kun je nu jouw bereik verhogen via Instagram. Want wanneer jij een bericht plaatst op jouw tijdlijn van Instagram ziet nog minder dan 8% van jouw volgers dit. Gelukkig kan ik je een paar tips geven om te zorgen dat die die 8% niet nog minder gaat worden.

Tip 1. Filmpjes plaatsen op Instagram

Instagram is gek op filmpjes. Ooit wilde Insta, YouTube overnemen maar dat is destijds niet gelukt. Instagram wil daarom graag, samen met hun zus Facebook, het grootste platform worden om filmpjes te bekijken. Uiteraard wordt jouw inspanning ook duidelijk beloond. Je zult met zekerheid meer bereik krijgen als je filmpjes plaatst. Het maakt niet uit of ze nu live of van tevoren opgenomen zijn.

Tip 2. Filmpjes van jezelf plaatsen op Instagram is echt niet zo eng.

Heel veel mensen vinden het vreselijk spannend om filmpjes van zichzelf op Insta te plaatsen. Ergens wel begrijpelijk in het begin, maar eigenlijk helemaal niet nodig! Met de volgende tips kun je het misschien voor jezelf wat gemakkelijker maken.

Filmpjes van wie of wat?

Wanneer je net begint met het plaatsen van filmpjes, film dan niet meteen jezelf.
Dat wil zeggen dat je zelf niet in beeld bent maar dat je wel je stem gebruikt. Instagram houdt meer van filmpjes met beeld EN geluid dan van filmpjes met alleen beeld. Je kunt beginnen met je producten, winkel en/of werkplek te filmen. Zo kun je langzaam aan het idee wennen dat je filmpjes op Insta plaatst.

Op welk moment?

Instagram wordt vaak bekeken op momenten dat het niet altijd handig is om je geluid aan te zetten. Denk aan de wachtkamer in het ziekenhuis, in de trein of misschien onder het werktijd. Omdat je wel graag je boodschap goed wilt overbrengen, is het handig om je filmpjes te ondertitelen. Zo is de boodschap zonder geluid aan, toch meteen duidelijk.

Kijk je eigen filmpje nooit terug

En dan komt het moment dat je voelt dat je klaar bent om jezelf te filmen. Mijn allergrootste tip hierin: zodra je een filmpje hebt geplaatst, kijk deze dan nooit terug. Je zult altijd op- of aanmerkingen hebben op hetgeen je van jezelf ziet. Dus niet doen! Als je met regelmaat filmpjes gaat plaatsen zal je merken dat het je steeds gemakkelijker afgaat. Je kunt in een mum van tijd je boodschap doorgeven en voor mezelf merk ik dat ik, door het plaatsen van filmpjes over mijn online trainingen, deze op die manier steeds vaker verkoop.

Tip 3. Relevante hashtags plaatsen.

Het is al langer duidelijk, hashtags zijn ontzettend belangrijk bij het gebruik van Instagram. Het is daarom belangrijk om een flinke hoeveelheid relevante hashtags toe te voegen aan de dingen die je post. Nieuwe volgers kunnen jouw vinden door op Instagram te zoeken naar de hashtags die jij ingegeven hebt.

Tip 4. Frequentie van het posten op Instagram.

Als je snel wilt groeien, kun je natuurlijk dagelijks iets posten maar dit kost ontzettend veel tijd omdat je niet alleen moet bedenken wat je wilt posten maar ook zul je na moeten denken over de foto. Bovendien is het belangrijk om te reageren op de reacties die er bij je posts geplaatst gaan worden. Best veel werk dus. Beter vind ik het om eens in de 2 dagen iets te posten. Dat werkt net wat relaxter voor jou.

Met het gebruik van deze 4 tips zal je met zekerheid jouw bereik verhogen op Instagram.

Recente artikelen van Angeliek Nelissen (alle artikelen)
Deel dit artikel