greenjuice

Ik denk dat het geen understatement is om te zeggen dat worden overspoeld met nieuwe diëten, (vegan) lifestyles, de gedachte dat we allemaal moeten sporten tot we erbij neervallen om die gewilde ‘killerbody’ te krijgen, en vooral niet makkelijk moeten doen wanneer het moeilijk kan.

Ik vind het allemaal wel interessant, en hou van een gezonde levensstijl, echter ben ik zelf van mening dat we ons er tegenwoordig wel een tikkeltje in verliezen. Voor wie geen ‘insta-famous-model’ is dat haar inkomsten dáár precies uit moet halen, en dus ook niet de hele dag de tijd heeft om eigen gezonde shakes te maken, eigen brood te bakken en in de gym te hangen, is de green juice van superfoodies de perfecte uitkomst!

Daarom was ik ook blij toen een vriendin van mij een tijdje geleden vertelde hoe zij iedere dag toch net dat extra beetje ‘gezondheid’ tot zich neemt. Ze drinkt namelijk iedere ochtend een shake ‘Green Juice’. Een groene poeder met 26 ingrediënten dat ervoor zorgt dat je je basisbehoefte aan groente en fruit voor de dag in een keer binnenkrijgt. Onder het mom ‘baat het niet dan schaadt het niet’ en ‘mijn weerstand kan in principe best een duwtje in de rug gebruiken’ heb ik ook mijn eigen potje aangeschaft, en eerlijk: i love it! Het is tot nu toe het lekkerste groene sap dat ik heb geprobeerd.

Wat ik er superfijn aan vind: je kan hem makkelijk meenemen voor onderweg. Ik heb langere tijd zelf ‘s ochtends smoothies gemaakt met vers fruit en groenten en ondanks dat ik dit mega lekker vind vond ik het vaak onhandig. Stiekem heb ik er namelijk meer tijd voor nodig dan ik iedere ochtend weer dacht. Hierdoor had ik vaak haast of überhaupt geen tijd meer om een smoothie te maken. The green juice heeft het voor mij simpel en snel gemaakt om toch de juiste voedingsstoffen en vitaminen binnen te krijgen! Ik mix het ‘s ochtends alleen met wat water, omdat het al lekker smaakt van zichzelf. Ik gooi het dan in een dopper en kan direct de deur uit. In het weekend, wanneer ik wel wat meer tijd heb, mix ik het vaak met wat vers fruit. Naast het feit dat het dus makkelijk en snel is zijn het vooral de positieve effecten die het op me heeft die mij zo blij maken met dit sappie.

Ik merk een toename in mijn energie niveau, een toename van m’n concentratie en een verbetering van mijn huid. In het begin dacht ik ‘Room, really, ga je weer geld uitgeven aan die onzin?’ omdat ik niet wéér een of ander dom healthy ‘iets’ wilde bestellen waarvoor 10 euro eigenlijk nog te veel is. Echter is dit ‘healthy iets’ echt top! Ik betaal minder dan 1 euro voor m’n dagelijkse juice en dat is beduidend minder dan wat ik aan koffie en red bull uitgaf! Aangezien ik geen opstel aan het schrijven ben, maar slechts mijn ervaring met jullie wil delen zou ik zeggen: kijk zelf eens op de website, daar staat namelijk welke ingrediënten er in zitten en waarom je dus ook echt een verschil voelt wanneer je het gebruikt. Ik heb er in ieder geval een nieuw ochtend ritueel bij en kan het iedereen aanraden!