Home / Lifestyle / Decembertrends 2018

Decembertrends 2018

Welke stijl kies jij deze kerst? 

Misschien heb je de nodige kerstmarkten alweer voorbij zien komen: het is november! We zijn alweer gearriveerd in de aanloop naar DE feestmaand van het jaar: december. De winkels toveren zich om in Charles Dickens’ achtige taferelen vol lichtjes, kaarsen en gezelligheid.  

Weet je niet waar je moet beginnen met december-inkopen, of wil je je eens een hele nieuwe stijl voor decoratie in en om het huis? 

Ieder jaar zijn er op interieur- en eventgebied trends waar te nemen. Zo ook in kerstland: er is zelfs een speciaal bureau die de nieuwste kersttrends van het jaar selecteert. 

Hier vind je de vier trends die je gegarandeerd voorbij gaat zien komen rondom kerst 2018. Laat je inspireren, zodat je voorbereid kan gaan shoppen en je vasthoudt aan een bepaalde stijl. Welke is jouw favoriet?

Cultureel erfgoed

In deze stijl zie je de tradities van diverse culturen terug. Kleurrijke patronen met etnische motieven, borduurwerk, en sterke kleuren zoals rood, groen (klassiekers!) en mosterdgeel. 

 Haal de notenkrakers en geborduurde tafelkleden maar van zolder. Kerst zoals het ooit bedoelt is en altijd een beetje zal blijven. 

Je zou het ook wel extravagant kunnen noemen. Vele kleuren en contrasten bij elkaar, zoals kristal, parelmoer, bloemen en spiegelglas. Overdreven vormen en combinaties. Roze, citroen, groen, mandarijn en goudkleur. 

Ook in de kerstboom kan het niet bont genoeg zijn. Persoonlijk vind ik dit een hele fijne, vooral nu mijn peuter-dochtertje zelf ieder jaar haar eigen kerstboom-attributen verzameld. Alles is geoorloofd!

Soberheid in balans

Een tegenhanger van nummer 2. Puurheid en eenvoud. 

Ingetogen kleuren en tonen. Van wit tot rosé goud, verschillende grijssoorten en zwart. 

In combinatie met kerstgroen geeft dit een hele rustige en warme sfeer. Ga voor natuurlijke materialen om dit te versterken, zoals linnen en hout. 

Rijke geschiedenis

Een luxe uitstraling op de kersttafel door gebruik van donkere, verzadigde kleuren in combinatie met accenten zoals aquamarijn en goud.  Alsof je weer even terug in het verleden gaat.  Zet bloemen op tafel in dezelfde ingetogen of uitgesproken kleuren.  Dim de lichten en steek de kaarsen aan. Zo wordt jouw kersthuis sprookjesachtig mooi, als een decor voor een 17e eeuws schilderij.  

Bron: alle foto’s zijn afkomstig van Pinterest