Home / Lifestyle / Zó houd je je haar glanzend en gezond

Zó houd je je haar glanzend en gezond

Lange glanzende lokken waar menig vrouw naar omkijkt; wie wil dat nu niet?

Probeer je haar niet te vaak te wassen. Hoe vaker je je haren wast, hoe droger en brozer ze vaak worden.

Vet
Ik hoor je denken “ik wil toch niet met zo’n glanzend hoofd rondlopen”, dat is natuurlijk ook het laatste wat wij willen. Ook je hoofdhuid maakt talg aan en wanneer je je haar vaker wast, zal je hoofdhuid steeds meer talg aan gaan maken. Je kunt je hoofdhuid er dus aan laten “wennen” en je haar bijvoorbeeld een dag later wassen dan je eigenlijk gewend bent. Houd dit in ieder geval een week of drie vol, dan zul je zien dat je hier steeds minder last van hebt en het je lokken ten goede komt.

En dit zijn ook handige tips voor een mooie coupe:

  • Ga vooral niet te wild tekeer met die haarborstel wanneer je haren nog kletsnat zijn. Als je haren nat zijn, zijn ze namelijk ook een stuk brozer en kunnen ze sneller afbreken. Wacht liever even met kammen en als je toch je haren wilt kammen doe dat dan met een kam waarvan de tandjes wat verder uit elkaar staan.
  • Heerlijk je haren in die knot op je hoofd of altijd die paardenstaart met sporten. Wel zo goed om dan elastiekjes in je haren te doen waar gaan ijzertje aan vastzit. Dit ijzertje zorgt er namelijk voor dat je haren ook sneller af kunnen breken en je eerder last krijgt van dat ooh-zo-gevreesde pluishaar.
  • Pas de frequentie van je kappersbezoekjes aan, aan je haarsoort. Denk niet, “ik wil graag langer haar, dus ga ik maar even niet naar de kapper”. Als je haar bijvoorbeeld sneller de neiging heeft tot splijten (lees; gespleten haarpuntjes), dan kun je beter wat vaker naar de kapper gaan. Als je dit niet doet, worden de uiteinden van je haren steeds dunner en moet er uiteindelijk hoogstwaarschijnlijk toch een behoorlijk stuk vanaf geknipt worden, waardoor je weer van voren af aan kan beginnen.
  • Gebruik een conditioner na het wassen van je haren met shampoo. Dit werkt meteen twee kanten uit. Je haren worden gevoed waardoor ze zachter en gladder worden, ook kun je gemakkelijker kammen erna en zullen er minder auw-momentjes zijn. Doe de conditioner wel alleen in de lengte van je haren en niet op je hoofdhuid. Je hoofdhuid heeft dit niet nodig en zal hier juist sneller vetter door aanvoelen.

Gemiddeld groeit een haar 1 centimeter per maand, wat betekent dat je haardos met twaalf centimeter per jaar groeit. Wees zuinig op deze centimeters, zorg er goed en met veel liefde voor en ga eens met bovenstaande tips aan de slag!

Deel dit artikel