Home / Lifestyle / 6 tips voor een sfeervol herfstinterieur

6 tips voor een sfeervol herfstinterieur


De herfst is in aantocht, dit betekent dat het tijd is om het interieur weer extra warm en gezellig te maken. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Met een paar simpele aanpassingen haal je namelijk heel makkelijke de herfst in huis. Genieten terwijl buiten de regendruppeltjes tegen de ramen tikken… 

Voeg warme kleuren en materialen toe 

De herfst is het ultieme seizoen waarbij in de natuur veel warme tinten naar voren komen. Rood-, bruin- en koperkleurige tinten. Daarnaast zien we de natuurlijke tinten en materialen als blijver in het interieur, tijdens dit seizoen. Denk aan een mooi groot gebreid plaid, stoere accessoires, kussens en een wollig vloerkleed. 

Beleef de herfst ook in geur 

Er zijn naast het toevoegen van warme tinten en gezellige warme woonaccessoires natuurlijk nog meer manieren om de herfstsfeer te creëren. Niet alleen jouw ogen kunnen de herfst waarnemen. De herfst kan je ook ruiken. Kies voor kaarsen met een winterse geur, prik kruidnagels in een sinaasappel, of zet op een grote geurende pot thee op tafel… 

Verzamel materiaal uit de natuur 

Natuurlijk kan je ook letterlijk de herfst in huis halen. Denk aan takjes, bladeren, kastanjes en ga zo maar door. Hang de bladeren bijvoorbeeld met tape aan de wand, of decoreer een mooi takje met wat andere accessoires op een mooi tijdschrift. 

Vervang je kussens 

Mooie sierkussens als eye catcher, dat wil je. Match een aantal bijzondere kussens bij elkaar en creëer in een handomdraai een gezellige warme sfeer. 

Gebruik plaids 

Plaids, je kunt er nooit genoeg van hebben. Toch? Drapeer een plaid op de bank en/of op bed. 

Sfeerlichtjes 

En natuurlijk mogen we de sfeerlichtjes en lichtsnoeren niet vergeten. Een mooie grote kaars in een houten schaal of verschillende kleine lichtjes bij mekaar, het kan allemaal. En… het is tegenwoordig niet meer zo dat je alleen maar met kerst de lichtsnoeren mag gebruiken, hang ze nu gewoon al op of leg ze neer op een grote schaal. 

Deel dit artikel