Home / Lifestyle / Kelly’s dagelijkse verzorgingsritueel

Kelly’s dagelijkse verzorgingsritueel

In navolging van het mega succes van mijn blog waarin ik mijn dagelijkse make-up routine deelde nu ook mijn dagelijkse verzorgingsritueel.

Ik kreeg heel veel vragen over welke producten ik gebruikte en hoe ik ze gebruik en dat ga ik in deze blog met je delen. En deze keer zal het geen verrassing meer zijn, maar mijn hele verzorgingsroutine is al jaren van SENSAI en ik verwacht dat dat de komende jaren ook zo gaat blijven, want ik ben altijd enorm tevreden over hun producten. Ik ben inmiddels zelfs overgestapt naar hun zonbeschermingsproducten, en die zijn ook fan-tas-tisch! En stiekem is het misschien een beetje gênant dat je zo’n grootverbruiker bent dat het SENSAI hoofdkwartier dat opviel en daarom lag de weg vrij voor een mooie samenwerking, maar goed laten we ons niet verliezen in de details, ha! Ik heb nu eenmaal een tik dat wanneer ik blij met iets ben, of dat nu is met mijn lingerie of de melk voor in mijn koffie, dat ik altijd hetzelfde merk koop. Terug naar mijn verzorgingsritueel 😉

Het reinigen en verzorgen van mijn gezicht doe ik elke ochtend en avond en ik neem hier echt even de tijd voor. En dan bedoel ik niet zozeer tijd op de klok (in totaal kost het ritueel me elke dag maar 10 minuten), maar vooral de tijd in mijn hoofd. Degenen die mij al langer volgen hebben mij vaker horen spreken over het belang van ‘me-time’ om op te laden. Het verzorgingsritueel van SENSAI is voor mij zo’n mindful moment. Elke dag neem ik me voor er volledig mijn aandacht bij te hebben en er écht van te genieten. Hoe druk mijn dag ook is, het geeft me altijd die paar bewuste minuten in de ochtend en avond waar ik optimaal gebruik van maak. En het mooie is dat de Japanse filosofie van SENSAI perfect past bij mijn Hollandse psychologie. SENSAI benadrukt namelijk het belang van hun Saho-ritueel. Saho is een huidverzorgingsritueel geïnspireerd op de Saho-etiquette voor de Japanse theeceremonie (er zijn weinig dingen waar je meer zen van wordt dan die theeceremonie) en dit ritueel helpt een ‘onberispelijke, zijdezachte huid’ te realiseren met behulp van Dubbele-Reiniging, Dubbele-Hydratatie en Dubbele-Applicatie. SENSAI benadrukt hoe belangrijk het is om de juiste dingen op de juiste manier en in de juiste volgorde te doen.

Grappig genoeg zie ik daarin ook de overeenkomsten met mijn werk. Geluk en succes zijn ook geen toevalstreffers, het zijn bepaalde routines en handelingen die je elke dag uitvoert en die tot geluk en succes leiden. Niet af en toe iets doen, maar dagelijks iets doen en daarmee ook consistente resultaten boeken. Dit dagelijkse Saho-ritueel ben ik dus misschien ooit begonnen vanwege uiterlijke motivatie, maar inmiddels zit het zo in mijn routine dat het juist ook werkt aan mijn innerlijk doordat het me die dagelijkse rustmomenten en tijd voor mezelf geeft, hoedruk ik ook ben. En het werkt dus ook écht op schoonheidsgebied, niet geheel onbelangrijk natuurlijk! Ik zie een enorm verschil ten opzichte van een paar jaar geleden wat betreft mijn huidconditie. Terwijl ik een paar jaar geleden toch echt jonger was en ook geen moeder (hoi, korte nachtjes en aanzienlijk meer stress). Mijn huid is egaler, ik heb eigenlijk nooit meer pukkels of puistjes, ik heb geen last meer van droge plekken, maar ook niet meer van die overdreven vette T-zone, en ik voel me eindelijk zo tevreden over mijn huid dat ik ook geregeld zonder enige make-up de deur uit ga. Aanrader dus!

Nou, tijd om te vertellen wat ik dus daadwerkelijk DOE. Ik heb een ochtend en een avondroutine die net even anders zijn vanwege de producten die ik gebruik en omdat ik de gebruiksfilosofie van SENSAI hanteer en ik zal deze dus beiden met jullie delen.


Mijn dagelijkse routine ochtend:

Dieptereiniging: SENSAI Creamy soap

Lotion: SENSAI lotion II (moist)

Emulsie: SENSAI emulsion II (moist)

Crème: SENSAI day cream

Lippen: SENSAI total lip treatment

 

Mijn dagelijkse routine avond:

Voorreiniging: SENSAI Cleansing oil

Dieptereiniging: SENSAI Creamy soap

Lotion: SENSAI lotion II (moist)

Emulsie: SENSAI emulsion II (moist)

Crème: SENSAI cream

Crème: SENSAI eye contour cream

Lippen: SENSAI total lip treatment

Het belang van dubbele reiniging is vuil verwijderen op oliebasis en waterbasis. De voorreiniging bevrijdt de huid van make-up en onzuiverheden. De dieptereiniging verwijdert zowel onzuiverheden uit de poriën als dode huidcellen en verfijnd het huidbeeld. Het belang van dubbele hydratatie is datde lotions de huidcellen hydrateren en de huid voorbereiden op de volgende verzorgingsproducten en de emulsies en crèmes de huid voeden voor een mooiere teint. Door middel van twee keer aanbrengen van de hoeveelheid – inmasseren en druk uitoefenen – straalt jouw huid en voelt babyzacht aan.

Ik koop mijn producten online bij Douglas of Ici Paris. En nog een voordeel van deze producten: ze zijn misschien niet goedkoop, maar de prijs-kwaliteit verhouding is super. Ik doe maanden met mijn producten, dus uiteindelijk is het vooral de initiële aanschaf wat een investering is, maar het is het dubbel en dwars waard. Dus kijk uit, eenmaal gestart met SENSAI is een verslaving voor het leven, dus bij deze heb ik je gewaarschuwd!

Liefs,
Kelly