Home / Lifestyle / De kunst van het inpakken van ál je cadeaus

De kunst van het inpakken van ál je cadeaus

Extra voorpret EN prachtige cadeaus in een handomdraai met deze simpele trucs.

De feestmaand van het jaar staat voor de deur: December. Hoe we deze maand vieren is voor iedereen verschillend. Een feit is dat de feestdagen voor velen gepaard gaan met gezelligheid en cadeaus. Hoe klein of groot je iets ook viert: Cadeaus maken deze maand extra speciaal. De spanning stijgt als we al het moois zien liggen onder de kerstboom.
Het begint al bij kleine kinderen, de magie van iets uitpakken. Als we eerlijk zijn vinden we dat als volwassenen nog steeds leuk: een feestelijk ingepakt cadeau openmaken en verrast worden door de inhoud.

Hoe leuk is het als er wat extra aandacht wordt geschonken aan de verpakking? Met deze simpele trucs kun je jouw cadeaus een boost geven. Een win-win situatie. Een blij gezicht bij de ontvanger en voor jou een creatief en ontspannen moment met extra voorpret. Succes gegarandeerd!

Cadeaupapier

De basis. Kies papier dat past bij de setting van het feest. Wanneer je de cadeaus onder de kerstboom legt is het leuk om dezelfde stijl te gebruiken als de kleuren in huis en in de kerstboom. Ga je voor minimalistisch of juist helemaal glitter & glamour: het papier bepaalt veel. Om cadeaus strak in te pakken zijn er veel tutorials op internet te vinden. Oefening baart kunst.

Lint & Touw

De klassieker: een enorme strik om die jouw pakketje siert. Kies een soort lint of touw in dezelfde stijl als het papier, maak een enorme strik en voilà: een feestelijk cadeau is geboren.

Tape

Een eenvoudige manier om wat extra’s te geven: Washi Tape.
Deze is in allerlei kleuren, glitters en prints te verkrijgen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een kerstboom of slinger maken, of eenvoudig iets bevestigen op het cadeau. Binnen no time een passende versiering.

Teken & stempel

Een effen en simpel pakket kun je versieren met een (gouden) stift of stempels. Deze zijn in diverse winkels verkrijgbaar, of maak er een zelf met kurk. Je kunt bijvoorbeeld een kerstboom- of sterrenstempel maken.
Met stift kun je alle kanten op. Teken een strik, schrijf een gedichtje of de naam van de ontvanger op met sierlijke letters.

Een extraatje

Wanneer je met lint & tape aan de slag gaat: voeg een kersttak, rode bessen, wat eucalyptus (die geur!), een zuurstok of sterretje toe aan jouw pakket. Kleine moeite, groots resultaat.

Persoonlijk

Wie is de gelukkige? Bevestig een zelfgeschreven naamkaartje, schrijf de naam met sierlijke letters op, of hang de initialen aan een strik. Zo geef je een persoonlijk tintje aan het cadeau.

Recente artikelen van Wendy Bloemendal (alle artikelen)
Deel dit artikel