Home / Lifestyle / Waarom energie mooi is

Waarom energie mooi is

Energie in juni

De maand juni is altijd zó druk… Alles moet nog af vóór de zomer en we zitten vol met afspraken. Naast het werk is er ook een overdaad aan openingen, festivals en feesten…Als je niet uitkijkt heb je straks geen energie meer om op vakantie te gaan! Start dan ook NU om goed voor jezelf te zorgen; want juist in de zomer moet je het hebben van een stralende huidconditie.

Ik kan het niet genoeg zeggen, maar beauty komt écht van binnenuit. Het begint allemaal met je voeding. Dat is echt nummer 1 in de aanpak van een mooiere uitstraling. De huid is de spiegel van je gezondheid. 

Gewoon beginnen

Het is niet moeilijk en echt voor iedereen bereikbaar. Het resultaat bereik je door het consequent vol te houden en jezelf aan te leren bij het boodschappen te doen de juiste voedingsmiddelen te kiezen. Als je daar nu eens mee begint kom je al een heel eind en zul je binnen enkele weken resultaat gaan zien. En ja, je mag heus wel eens zondigen…maar zorg ervoor de dagelijkse lijn vast te houden. En verzorg je huid daarbij ook goed. Je kunt veel bereiken in een paar weken tijd.

Energie uit puur natuur

Eet en drink vooral zoals de natuur het maakt. Koop zoveel mogelijk seizoensproducten – die zijn ook het voordeligst – en kies voor biologisch. Uit vele bewerkingen die we met ons voedsel doen zoals grillen, braden, bakken ed. ontstaan verbindingen tussen suikers en eiwitten (AGE’s) die zorgen voor een versnelde cel veroudering waardoor je rimpels krijgt. Vooral voorbewerkte producten zijn daar rijk aan. 

Tips

  • vermijd voorbewerkte voeding uit de fabriek
  • stoom, pocheer of kook je gerechten
  • eet veel ‘raw food’
  • drink veel water

Recept voor een goed gehydrateerde huid

-een half blikje kokosmelk
-2 eetlepels chiazaad
-halve theelepel vanillepoeder
-2 dadels
Alles mengen in een blender, als topping doe je er wat granola en een lepeltje honing op. Heerlijk als ontbijt.

Boost je energie en straal van gezondheid: dat maakt je mooi!


Recente artikelen van Evelien Leijten (alle artikelen)
Deel dit artikel