Home / Lifestyle / Dít wist je nog niet over je favoriete parfum

Dít wist je nog niet over je favoriete parfum

Wist je dat… Iedere geur anders ruikt wanneer je hem op je eigen huid probeert? Om maar eens even iets te noemen.

Dit heeft te maken met de zuurtegraad van je huid, welke uiteraard bij iedereen anders is. Probeer een geur daarom altijd op je eigen huid en niet alleen op een geurkaartje, voordat je vol enthousiasme bij de kassa staat.

Er een groot verschil zit tussen een eau de toilette, een eau de parfum en een pure parfum? Hoe puurder een parfum is, hoe meer geurbestanddelen er in een geur zitten. In een eau de parfum zitten meer geurbestanddelen dan in een eau de toilette. Dit betekent dat je de geur ook langer op je huid draagt. Wil je zeker weten dat je de hele dag als een bloemetje ruikt, dan kun je zelfs kiezen voor een pure parfum. Hier zitten de meeste geurbestanddelen in, wat het uiteraard een wat kostbaardere variant van je lievelingsgeur maakt.

Er bepaalde plekken op je lichaam zijn die maken dat een geur het beste tot zijn recht komt? Dit zijn de plekken waar je aderen dicht onder je huid liggen, hier straal je namelijk de meeste warmte uit. Denk dan bijvoorbeeld aan je pols, achter je oren, je decolleté en de binnenkant van je ellebogen.

Wanneer je een geur op bijvoorbeeld je polsen hebt gesprayd, je nooit met beiden polsen over elkaar moet wrijven. Je wrijft op deze manier de geurmoleculen kapot, waardoor de geur minder goed tot zijn recht komt.

Je het beste “in laagjes” kunt parfumeren om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je lievelingsgeur? Dit houdt in dat je bijvoorbeeld eerst de bodylotion van je geur gebruikt, waarna je de parfum zelf er overheen sprayt. Zo ruik je gegarandeerd de hele dag heerlijk! Zo fladder je door je dag heen met een wolk van Chanel achter je aan.

 

Deel dit artikel