Home / Lifestyle / Dit wordt dé kleur van 2018

Dit wordt dé kleur van 2018

Toe aan een nieuw behangetje, wat nieuwe kussens op de bank of een shirt in een vrolijke kleur?

Ieder jaar kijken interieurdesigners tot fashionontwerpers er naar uit: Welke kleur gaat Pantone in december uitroepen tot kleur van het nieuwe jaar? Dit gerenommeerde kleurinstituut doet al jaren dé. voorspelling welke kleur het jaar gaat regeren.

Voor 2018 is de kleur: Ultra Violet. Lees: paars. Echt paars.

“We leven in een tijd die inventiviteit en verbeeldingskracht vereist. Dit is de creatieve inspiratie geweest voor de Pantone Ultra Violet, een paars op basis van blauw die ons bewustzijn en potentieel naar een hoger niveau tilt. Van het verkennen van nieuwe technologieën en het grotere universum, tot aan artistieke expressie en spirituele reflectie: de intuïtieve Ultra Violet verlicht de weg naar wat nog moet komen”, aldus Leatrice Eiseman, executive director van Pantone.

Of je het een mooie kleur vindt of niet: ultra violet ga je veelvuldig zien dit jaar.

Hoe je deze mystieke kleur toepast in jouw interieur? Je kunt het letterlijk zo bont maken als je wilt. De felle kleuren zijn helemaal terug in 2018. Ben je meer van een wat rustigere omgeving, met zachte kleuren? Ook dan kun je deze paarse kleur prima toepassen.
Hieronder zie je een kleurenpallet met warme tonen, die rustgevend is. En wat extra inspiratie. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een boeket of een oud meubelstuk in de juiste paarse tint maakt jouw interieur al helemaal up to date! En ja, je mag de kleur ook aantrekken. Want lila, paars en violet zie je ook in de modewereld overal terug.

Bron beeld: Pinterest