Home / Lifestyle / Zomertips voor je huid

Zomertips voor je huid

Eindelijk écht zomer! Tijd om je verzorgingsgewoontes aan te pakken. Veel mensen verzorgen zomer en winter hun huid met dezelfde producten, maar dat kun je beter niet doen. Vandaar mijn zomertips. Bij verandering van luchtvochtigheid, temperatuur en licht moet je huid echt wat meer zuurstof en vocht gunnen. Het is beter dan veel lichtere en minder ‘volle’ producten te gebruiken die vooral het vochtgehalte van je huid op peil houden. Jouw huid heeft -net als jij – ook in de zomer méér dorst! Wat je juist wél moet doen is consequent het héle jaar (dus ook in de winter!) een SPF gebruiken. In de zomer mag die wel wat hoger zijn, tenminste factor 25. Gelukkig zijn er veel goede verzorgingsproducten verkrijgbaar waar de SPF al in is opgenomen.

Keep it cool

Op warme dagen is het heerlijk om jezelf even af te koelen met een water spray. Zulke spuitbussen vernevelen heel fijne druppeltjes. Meestal zijn ze gevuld met mineraalwater: heerlijk voor je huid! Zorg dat je ze goed voor koelt voordat je het busje in je handtas doet. Ingepakt in alufolie blijft het lekker fris in je tas. Het is slim om meteen 2 exemplaren te kopen, dan kun je afwisselen en er altijd eentje in de koelkast hebben liggen.

Minder is meer

Ook is het beter je make-up aan te passen. Bij lichte dunne zomerse kleding past geen zware make-up. Vervang je foundation door een BB of CC crème of lotion, dat is een dagproduct met een tint van kleur. Dat staat natuurlijker en het voelt ook veel prettiger. Je kunt ook alleen een vloeibare dag verzorging nemen, in combinatie met een mineraal poeder dat je luchtig aanbrengt voor wat meer kleur. Voor ogen en lippen is ‘naturel’ het woord! Wel opmaken, maar met mate en met aangepaste in de huid smeltende, transparante kleuren. Voor de zomer brengen de meeste merken altijd een speciale lijn. En vraag gerust of ze je in de salon eerst even opmaken, zodat je kunt beoordelen waar jij je prettig bij voelt. Zo voorkom je miskopen en weet je zeker dat je licht en luchtig en super stralend de zomer ingaat. Veelt plezier met deze zomertips!

Recente artikelen van Evelien Leijten (alle artikelen)
Deel dit artikel