Menu Sluiten

Hoe overleef ik de kerst? 4 tips van een psycholoog

Decembertrends 2018

Kerst is genieten, van alle lieve mensen om je heen, lekker eten, heerlijke drankjes en vooral gezelligheid. Kerst betekent voor sommigen echter ook het hele menu bedenken, uren in de keuken staan, cadeaus inslaan en het vooral voor iedereen heel erg goed willen doen. Hoe houd je de kerstdagen leuk zonder er op derde kerstdag bij te zitten met mega wallen, gesloopt van al het rennen en vliegen? 

1. Voorbereiding

Voorkom kerststress en begin op tijd met alle voorbereidingen. Zorg dat je zoveel mogelijk al inslaat en klaarmaakt voordat de hele familie er is. Dit kan natuurlijk ook betekenen dat je op tijd een het kerstdiner bestelt, in plaats van zelf gaat staan zwoegen. 

2. Delegeer

Ja, dit is denk ik de belangrijkste. Lekker uitdelen die taken en vooral niet alles op je eigen bordje laten liggen. Daar wil je namelijk vooral je kerstdiner hebben tijdens deze dagen en niet allerlei klusjes en “moet” dingen. Kerst betekent juist dat iedereen zijn steentje bijdraagt om er een top avond van te maken. 

3. Wandel je kerstdiner eraf

Hele dagen alleen maar zitten en eten doet geen goed voor je gemoedstoestand. Ga daarom lekker tussendoor even naar buiten, strek de benen en vang wat frisse lucht, dan kun je er daarna weer tegenaan. 

4. Kerstcadeautje

Ook jij verdient een cadeautje. Heel attent al die cadeautjes voor anderen kopen, maar zorg er ook voor dat jij iets onder de kerstboom uit kunt plukken. Iets waar jij blij van wordt, want ook op deze manier zorg je goed voor jezelf. 

Merry bright

Jouw aanwezigheid is al genoeg. Onthoud dat het gaat om het samen zijn. Dan maakt het niet meer uit of er één gang meer of minder geserveerd wordt. En het is alleen maar gezelliger als jij met een zengevoel aan tafel zit en je zo gelukkiger voelt. 

Deel dit artikel