Home / Psychologie / Vriendinnen voor altijd: dát weet je na 7 jaar

Vriendinnen voor altijd: dát weet je na 7 jaar

Vriendinnen komen en gaan, maar sommige vriendschappen… Juist. Die blijven tot in den treure.

Zo blijkt uit onderzoek dat wanneer je langer dan 7 jaar goed bevriend bent en elkaar regelmatig ziet, je in zo’n geval vriendinnen bent voor eeuwig.

Met jou samen naar het bejaardentehuis
Dat komt doordat je met deze persoon dan al meerdere levensfases hebt meegemaakt. En dat zegt een heleboel. Want hoe je was toen je een puber was, of misschien zelfs een kind: diegene ben je allang niet meer. Je ontmoet veel mensen in je leven, en op ieder moment in je leven past er weer een ander goed bij je.

Maar als je met elkaar meerdere fases kunt doorkruisen, zoals bijvoorbeeld je studententijd, de tijd van een eerste baan, de tijd van trouwen of van de eerste kinderen… Dan weet je: jullie zijn een echte match. En dat is heel waardevol. Volgens de wetenschap is 7 jaar de ultieme grens: daarna zijn jullie forever friends. Fijn om te weten, toch? Ik weet in ieder geval dat ik héél blij ben met mijn maatjes die ik al vanaf de kleuterklas ken. We hebben geen geheimen meer voor elkaar en je hoeft elkaar nooit iets uit te leggen over vroeger, de situatie rondom de ouders of waar we zijn opgegroeid. Dat hebben we namelijk allemaal samen beleefd. En van speeltuintjes naar koffiedates en wijntjes drinken in de grote stad: dát maak je echt maar met een paar mensen in je leven mee. Count your blessings!

Deel dit artikel