Menu Sluiten

Wat we kunnen leren van Netflix

Hoe fijn: wegdromen bij de mooie mannen in pak van Suits. En ja, wij bij GZNDenzo zijn állemaal gek op de humor en het lief en leed van de zakenmannen.

En niet te vergeten: Harvey Specters geniale uitspraken. Hieronder mijn top vijf – met mijn interpretatie.

1. Be yourself cause an original is always worth more than a copy
Is er een verschil hoe jij thuis bent en op kantoor? Hou het simpel. Ben eerlijk. Ben jezelf!

2. Don’t raise your voice. Improve your argument
Emoties op de werkvloer, zeker. Ik ben voorstander van werken vanuit het hart echter wel in combinatie met jouw gezond zakelijk verstand. Verhef je stem niet als jouw collega het niet eens is met jouw visie. Laat het soms gaan. Als het écht belangrijk is, zorg voor andere concrete feiten en uit die op rustige manier.

3. Life has two rules: 1. Never quit. 2. Always remember rule number one
Hoe pittig het ook kan zijn, blijf geloven in jezelf en jouw missie. Doorzettingsvermogen is essentieel om jouw doel te bereiken en laat je niet van jouw pad afleiden. Iedereen heeft zijn weg: behoud jouw focus.

4. I don’t have dreams. I have goals
De fase van dromen is fijn, want echt in de actiemodus gaan is best spannend. Misschien is dat één van de redenen waarom we er soms niet voor durven te gaan. Als die droom terug blijft komen maak hem SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgeboden). Concrete doelen stellen hoe je jouw droom gaat waarmaken.

5. Success is like being pregnant. Everyone says congratulations but nobody knows how many times you were fucked
Zie het niet als iets negatief als het niet lukt. Omarm die leermomenten. Als succesvolle zakenvrouw kan ik de leermomenten niet natellen op mijn vingers..-)

Veel Harvey wijsheid gewenst!

Recente artikels van Moniek Van Rheenen-Schreurs (alle artikels)
Deel dit artikel